ارتودنسی نامرئی دندان

بلیچینگ دندان
بلیچینگ دندان
ژانویه 30, 2022
متخصص-ارتودنسی-دندان-سعادت-آباد
متخصص ارتودنسی دندان در سعادت آباد
فوریه 28, 2022
نمایش همه
ارتودنسی-نامرئی

داشتن دندان های منظم و صاف همواره دغدغه بزرگی برای بیماران و به خصوص جوانان و نوجوانان بوده است. ظاهر فلزی براکت ها، درمان طولانی مدت ارتودنسی و عدم تمایل برخی از بیماران به استفاده از آن ها در محل های عمومی مانند مدرسه، دانشگاه و محل کار باعث ساخت ارتودنسی های نامرئی شد.
این ارتودنسی ها همان طور که از نامشان مشخص است شامل تمام دستگاه های ارتودنسی شفاف می شوند که جایگزین زیبایی شناختی بهتری برای براکت های فلزی معمولی می باشند و اجازه می دهند تا بیمار احساس راحتی بیشتری کند و در مکان های عمومی اعتماد به نفس خود را حفظ کند.

 

ارتودنسی-نامرئی

 

انواع ارتودنسی نامرئی

 

ارتودنسی های نامرئی طیف گسترده ای دارند و به بیمار و دندان پزشک اجازه می دهند بسته به سن، شدت به هم ریختگی دندان ها و مسائل اقتصادی بهترین گزینه ای را که با نیازهای بیمار مطابقت دارد، انتخاب کنند :

 

  • سرامیکی :عملکرد براکت های سرامیکی مانند براکت های فلزی می‌ باشد با این تفاوت که از ماده ای همرنگ مینای دندان ساخته می شوند و به علت این شباهت به نظر نامرئی هستند. ماده سرامیکی استفاده شده بسیار مقاوم است و خطر شکستن آن کاهش پیدا می کند.
    سیم هایی که براکت ها را به هم وصل می کنند نیز می توانند تا حدودی شفاف باشند. نوارهای لاستیکی که اطراف براکت ها قرار داده می شوند نیز شفاف هستند البته به مرور زمان در اثر مصرف مواد غذایی رنگ آن ها کدر شده و به سمت زردی می رود. براکت های سرامیکی همانند براکت های فلزی نیاز به مراجعه منظم به دندان پزشک برای تنظیم شدن دارند.
  • شفاف :براکت های شفاف از رزین ساخته می شوند و کاملا با رنگ دندان ها با هر رنگ مینای دندان مطابقت دارند. با ثبات ترین گزینه برای درمان ارتودنسی در کسانی که دستگاه های ثابت را ترجیح می دهند اما نمی خواهند از براکت های فلزی روی دندان های خود استفاده کنند، استفاده از براکت های شفاف رزینی است که با گذشت زمان نیز از بین نمی روند.
    این براکت ها دوام بالایی دارند و به خوبی به دندان متصل می شوند. براکت های شفاف نیز برای تنظیم نیاز به مراجعه منظم به دندان پزشکی دارند.
  • زبانی : براکت زبانی یا پشت دندانی نوعی براکت ثابت و نامرئی است که بر خلاف قبلی ها از جنس فلز می باشد و در پشت دندان ها قرار می گیرد. عملکرد این براکت ها دقیقا مانند براکت های فلزی معمول است اما به دلیل این که پشت دندان ها قرار می گیرد نامرئی است. پرهزینه ترین نوع براکت ها همین براکت های زبانی هستند.
    براکت های زبانی تا زمانی که بیمار به آن ها عادت نکرده است می توانند در تلفظ برخی از کلمات اشکال ایجاد کنند. یکی دیگر از مشکلات این براکت ها این است که ممکن است باعث ایجاد زخم و ناراحتی روی زبان شوند و مانند بقیه براکت ها نیاز به مراجعات منظم دندان پزشکی جهت تنظیم دارند.
  • الاینرهای شفاف : این الاینرها از اسپیلنت های شفافی ساخته شده اند که کاملا با دندان های بیمار تطبیق پیدا می کنند. جنس این الاینرها از پلی اورتان است که کیفیت بالایی دارد و کاملا نامرئی یا به عبارتی شفاف است. از آن جایی که این الاینرها متحرک هستند بیماران هنگام غذا خوردن احساس محدودیت و ناراحتی نخواهند کرد.
    رعایت کردن بهداشت دهان و دندان نیز با داشتن این الاینرها راحت تر است و هیچ محدودیت دسترسی ایجاد نخواهند کرد. الاینرهای شفاف بسیار محکم و مقاوم هستند و هیچ زخم و ناراحتی برای بیمار ایجاد نمی کنند. این الاینرها ممکن است ابتدا در تلفظ برخی از کلمات دشواری ایجاد کنند.
سن مناسب ارتودنسی دندان

 

مراحل آن به چه شکل است ؟

 

برای تهیه الاینرهای شفاف دندان پزشک ابتدا دندان های بیمار را به خوبی معاینه می کند و در صورت لزوم از عکس های رادیوگرافی و فتوگرافی برای تشخیص دقیق تر استفاده می کند. وقتی دندان پزشک تایید کرد که بیمار کاندید مناسبی برای دریافت الاینر شفاف است از دندان قالب تهیه می شود تا الاینر مناسب ساخته شود.

 

مزایای استفاده از الاینرهای نامرئی

 

  • این ارتودنسی ها متحرک هستند، به این معنی که می توان آن ها را برای خوردن و آشامیدن بیرون آورد.
  • به دلیل این که می توان آن ها را از دهان بیرون آورد، به راحتی قابل تمیز شدن هستند و به علاوه حفظ بهداشت دهان و دندان نیز امکان پذیر است.
  • این نوع ارتودنسی راحت است چون سیم، فلز یا براکتی ندارد و ایجاد خراش و ساییدگی روی دندان ها و زخم در دهان نمی کنند.
  • می توان آن ها را در مناسبت های خاص مانند مهمانی ها یا جلسات بیرون آورد و برعکس ارتودنسی های معمول اعتماد به نفس بیمار را پایین نمی آورد.
  • ساخت آن ها نسبت به ارتودنسی معمولی زمان کمتری می برد و ملاقات دندان پزشکی کوتاه تر است.

 

معایب استفاده از الاینر نامرئی

 

  • الاینرهای شفاف موارد کاربرد محدودی دارند و برای تمام بهم ریختگی ها قابل استفاده نیستند. به طور کلی برای درمان مال اکلوژن هایی که خفیف تا متوسط ​​هستند، مناسب می باشند. دندان هایی که بیش از ۲۰ درجه چرخیده اند یا بیش از ۴۵ درجه زاویه دارند و بیمارانی که دیاستم شدید یا اوربایت شدید دارند، کاندید مناسبی برای دریافت این درمان نیستند.
  • بیمارانی که روکش‌های سرامیکی دارند ممکن است نتوانند از براکت های نامرئی استفاده کنند چون روکش ها نمی توانند به خوبی دندان های طبیعی به براکت های نامرئی متصل شوند.
  • از آن جایی که الاینرها باید محکم به دندان بچسبند تا نیروی کافی برای جابجایی آن‌ها وارد کنند، شکل دندان‌ها ممکن است عملکرد ارتودنسی را محدود کند. دندان‌هایی که کوتاه یا گرد هستند ممکن است به خوبی توسط الاینرها جابجا نشوند.
  • الاینرها در بیمارانی که بریج‌ دارند ممکن است مناسب نباشند و باعث آسیب به بریج شوند.
  • ابتدای استفاده از الاینرها ممکن است ابهام موقت در گفتار ایجاد شود که با عادت کردن بیمار به ارتودنسی خود برطرف می شود.
  • الاینرها در طول درمان ممکن است از دست بروند و نیاز باشد دوباره ساخته شود.
بهترین متخصص ارتودنسی دندان

 

بهترین سن انجام ارتودنسی نامرئی چه زمانی است؟

 

هر فردی می تواند از درمان ارتودنسی نامرئی استفاده کند. کودکان، نوجوانان و بزرگسالان می توانند یکی از چهار درمان در دسترس را انتخاب کنند. سن حداقلی برای استفاده از الاینرهای نامرئی وجود ندارد. متخصص های ارتودنسی توصیه کرده اند که کودکان برای اولین بار در سن ۶ سالگی نزد متخصص ارتودنسی برده شوند تا بررسی شود که دندان ها به طور طبیعی رشد می کنند یا نیاز به درمان پیدا می کنند.

 

آیا ارتودنسی نامرئی درد دارد ؟

 

احساس دردی خفیف در روزهای اول استفاده از ارتودنسی نامرئی به علت فشاری که به دندان ها وارد می شود، کاملا طبیعی است اما از حد تحمل بیماران خارج نیست. این فشار وارده به دندان ها آسیبی وارد نمی کند.

 

ارتودنسی نامرئی چقدر طول می کشد؟

 

درمان ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف نسبت به براکت های فلزی مدت کوتاه تری زمان می برد و ۶ الی ۲۴ ماه طول می کشد. برای گرفتن نتیجه مطلوب روزانه حداقل ۲۲ ساعت باید از آن ها استفاده شود.

 

مراقبت های ارتودنسی نامرئی

 

  • الاینرهای شفاف، متحرک هستند و باید خارج شده و از هرگونه پلاک تمیز شوند. برای تمیز کردن الاینرها از صابون های ضد باکتری می توان استفاده کرد. همچنین با مسواک نرم بدون خمیر دندان نیز می توان درون الاینر را تمیز کرد.
    بعد از خوردن غذا نیز باید دهان و دندان ها به خوبی تمیز شوند تا ذرات غذا درون الاینر به دام نیفتند. اگر بیمار براکت های نامرئی یا همرنگ دندان دارد، بعد از خوردن یا نوشیدن مواد رنگی باید شسته شوند تا لکه نگیرند.
  • هنگام خوردن غذا یا آشامیدن به خصوص نوشیدنی های گرم باید الاینرهای شفاف را از دهان خارج کرد. این کار علاوه بر این که باعث می شود مواد غذایی درون الاینر به دام نیفتند، الاینرها را حفظ می کند و طول عمر آن ها را بالا می برد.
  • الاینرها را باید در یک جعبه محافظ سخت نگهداری کرد تا آسیب نبینند و گم نشوند.
تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک

 

دندان های منظم، علاوه بر ظاهر زیباتر، دندان های سالم تری هستند چرا که مواد غذایی و پلاک کمتر تجمع پیدا می کنند و خطر پوسیدگی کاهش میابد. ارتودنسی نامرئی راهی نوین برای داشتن دندان های منظم در افرادی است که از براکت های فلزی معمول استفاده نمی کنند.

 

دکتر موفق فولادگر
دکتر موفق فولادگر
دکتر موفق فولادگر عضو سازمان رسمی نظام پزشکی کشور، عضو انجمن دندانپزشکان ایران، رتبه پنجم آزمون جامع دندانپزشکی کشور سال ۱۳۷۱، دارای گواهینامه جراحی ایمپلنت Astra کشور سوئد، دارای گواهینامه جراحی ایمپلنت Zimmer کشور آمریکا، دارای گواهینامه جراحی ایمپلنت Horisons آمریکا و دارای تجربه ۲۵ سال درمان بالینی در ایران و خارج از کشور هستند. [طرف قرارداد با بانک سامان و بانک تجارت] 🏥 آدرس مطب : سعادت آباد ، میدان کاج ، ابتدای خیابان بهزاد ، ساختمان ارس ، پلاک۴ ، طبقه۴ 📞 شماره تماس مطب : ۰۲۱۲۲۰۸۹۰۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *