انواع ایمپلنت دندان

متخصص-ارتودنسی-دندان-سعادت-آباد
متخصص ارتودنسی دندان در سعادت آباد
فوریه 28, 2022
آیا می توان برای افراد سیگاری ایمپلنت انجام داد؟
آیا می توان برای افراد سیگاری ایمپلنت انجام داد؟
مارس 4, 2022
نمایش همه
انواع-ایمپلنت-دندان

اگر دندان‌های خود را از دست داده باشید، به طور قطع بهترین راهکار استفاده از ایمپلنت‌های دندانی است. ایمپلنت در واقع از تیتانویم یا سرامیک ساخته می‌شود. از نظر ابعاد بسیار کوچک است و در استخوان زیر لثه توسط دندان پزشک کاشته می‌شود. هر شخصی به هر دلیل، دندان طبیعی خود را از دست داده باشد. می‌تواند از این روش برای بهره مندی از دندانی جدید و حتی زیباتر از دندان اولیه خود استفاده کند.

  پس از کاشت ایمپلنت در استخوان فک، دندان مصنوعی توسط قطعه‌ای به نام ایمباتمنت به ایمپلنت متصل می‌گردد. معمولا تاج‌ها یا همان دندان‌های مصنوعی به صورت سفارشی و با رنگ مشابه دندان‌های فرد ساخته می‌شود. به این ترتیب دندان جدید هیچ تفاوتی با دندان‌های دیگر فرد، ندارد. ایمپلنت‌ها در واقع راهکاری بسیار کاربردی برای دست‌یابی به لبخندی زیبا هستند.

 

انواع ایمپلنت دندان از لحاظ نوع کاشت

 

  معمولا ایمپلنت های دندانی بسته به کارکرد و شرایط بیمار انواع مختلفی دارند که در یک دسته بندی کلی می توان آن ها را به دسته ی مهم ایمپلنت اندوستال، ایمپلنت ساب پریوستال و زیگوماتیک تقسیم بندی نمود. در ادامه به صورت کامل با هریک از این ایمپلنت­ها آشنا خواهیم شد.

  1. ایمپلنت اندوستیل: از پرکاربردترین نوع ایمپلنت‌های دندانی است و اگر ایمپلنت دندان انجام داده باشید. به احتمال ۹۰ درصد ایمپلنت دندان شما از این نوع است. این نوع ایمپلنت نیازمند استخوان فک قوی و سالم است. در این روش پایه ایمپلنت که عمدتا به صورت پیچی است در داخل استخوان فک کاشته می‌شود و تاج دندان روی آن جاسازی می‌شود.
چه کسانی نمی توانند ایمپلنت انجام دهند؟

این روش دوران نقاهت کوتاهی دارد و پس از انجام معمولا پس از مدت کمی بهبودی حاصل می‌گردد. پس از بهبودی کامل دندان‌های مصنوعی بر روی پایه‌های کاشته شده در لثه قرار می‌گیرد. اما اگر دوست نداشته باشید؛ چیزی در استخوان فک شما کاشته شود. به طورقطع این روش مناسب شما نخواهد بود.

  1. ایمپلنت ساب پریواستیل: این نوع ایمپلنت مانند ایمپلنت اندواستیل رایج نبوده و در موارد خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا از ایمپلنت پریواستیل برای آن دسته از بیمارانی که دارای استخوان فک ضعیف و کم عمق هستند؛ استفاده می‌شود.

هم چنین افرادی که دوست ندارند چیزی در فک آن‌ها کاشته شود. نیز می‌توانند از این نوع ایمپلنت استفاده نمایند. در این روش ایمپلنت درون لثه و بالای فک قرار می‌گیرد و با استخوان فک هیچ تماسی نخواهد داشت. پس از انجام جراحی و بهبود لثه، تاج‌های دندانی روی ایمپلنت سوار می‌شوند و به اندازه کافی محکم هستند. از نظر دوام و ماندگاری این روش با روش اندواستیل تفاوت چندانی ندارد.

  1. ایمپلنت زیگوماتیک: یکی از روش‌های کاشت ایمپلنت است که به ندرت انجام می‌شود و می‌توان گفت جز نادرترین روش‌های کاشت ایمپلنت در دنیا محسوب می‌گردد. دلیل این کمیابی پیچیده بودن و دشواری این روش برای دندان پزشک است. از این روش معمولا در مواردی استفاده می‌شود که استخوان فک به اندازه کافی قوی نبوده و لثه‌های بیمار نیز شرایط مناسبی نداشته باشد.

 

به این ترتیب پایه‌های ایمپلنت به ناچار توسط دندان پزشک در استخوان گونه کاشته می‌شود. از آن جایی که این روش بسیار نادر است؛ انجام آن نیز توسط قشر خاصی از دندان پزشکان صورت می‌گیرد.

متخصص ایمپلنت دندان در پونک

  این سه روش برای کاشت ایمپلنت در دنیا توسط دندان پزشکان برای بیماران بسته به شرایط‌شان انجام می‌شود و شما می‌توانید با توجه به وضعیت خود روش مناسب را با مشورت با دندان پزشکتان انتخاب نمایید.

 

انواع ایمپلنت دندان از نظر مواد سازنده

 

انواع ایمپلنت دندان از نظر مواد سازنده

 

ایمپلنت‌های دندانی عمدتا از نظر جنس مواد به کار در ساخت آن‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. دو نوع رایج ایمپلنت‌های دندانی از نظر مواد به کار رفته در ساختار آن‌ها عبارتند از: ایمپلنت‌های دندانی زیرکونیا و ایمپلنت‌های دندانی آلیاژ تیتانیوم. در ادامه با هریک از این ایمپلنت‌ها آشنا خواهیم شد و شرایط و ویژگی‌های آن‌ها را بررسی خواهیم نمود.

 

  • ایمپلنت زیرکونیا: این ایمپلنت در مقایسه با ایمپلنت‌های تیتانیومی جدید‌تر بوده و آینده‌ی بسیار درخشانی نیز در صنعت ایمپلنت‌سازی دارد و بهره­گیری از آن، روز به روز در حال افزایش است. استفاده از این ایمپلنت برای اولین بار در سال ۱۹۹۰ در دنیا شروع شد. تا قبل از این زمان، فقط کاشت ایمپلنت با تیتانیوم صورت می‌گرفت.

اما استفاده گسترده از این مواد با رونمایی تاج دندانی زیر کونیا در سال ۲۰۰۳ به صورت گسترده آغاز گردید. این ایمپلنت‌های سرامیکی به علت دوام بسیار بالا، بی‌خطر بودن برای سلامت انسان، خمش و استحکام فشاری بی‌نظیر بسیار محبوب هستند.

  • ایمپلنت‌های تیتانیوم: این نوع ایمپلنت‌ها، قدیمی‌ترین ایمپلنت‌های دندانی و در حقیقت اولین ایمپلنت ساخته شده به دست بشر است. فلز تیتانیوم برای سلامت انسان هیچ خطری ندارد و از سوی دیگر به راحتی با بافت استخوانی هماهنگ شده و مانع رشد در فعالیت این بافت نمی‌شود.
ایمپلنت دندان یک‌ روزه چیست؟

شاید بتوان گفت قیمت مناسب این نوع ایمپلنت و دوام و ماندگاری بالای تیتانیوم در برابر خوردگی و فشار باعث شده تا اکثریت ایمپلنت‌های دندان با این فلز انجام شود. امروزه به جهت استحکام و کارایی بیشتر ایمپلنت‌ها معمولا از آلیاژ تیتانیوم که دوام بیشتری نسبت به تیتانیوم خالص دارد استفاده می‌شود.

 

انواع ایمپلنت های دندانی از نظر زمان کاشت

 

  شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که کاشت ایمپلنت و نصب تاج بر روی آن چقدر زمان نیاز دارد؟ در ادامه با انواع ایمپلنت‌ها از نظر زمان کاشت آشنا خواهیم شد. به طور کلی ایمپلنت‌ها از نظر زمان کاشت در دو دسته ایمپلنت‌های زمان بر و ایمپلنت‌های فوری تقسیم می‌شود.

 

  • ایمپلنت‌های زمان بر: در این نوع ایمپلنت معمولا کاشت صورت گرفته، اما قرار دادن تاج روی آن به صورت معمول بین ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد. که این زمان به شرایط دهان، سن و سلامت لثه، فک و تراکم استخوان بیمار بستگی دارد. برای حفظ زیبایی بیمار در این زمان، از ایمپلنت های موقت می توان استفاده نمود.
  • ایمپلنت‌های فوری: این نوع از ایمپلنت‌ها معمولا به صورت آنی انجام می‌شود و بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت، تاج روی دندان بیمار قرار می‌گیرد. معمولا این روش به علت زمان کمتر از محبوبیت بالایی برخوردار است و بیمار می‌تواند در مدت زمان یک روزه عمل کاشت را انجام دهد و تاج دندان را نصب نماید.

 

انواع ایمپلنت دندان از نظر کارایی

 

انواع ایمپلنت دندان از نظر کارایی

 

ایمپلنت‌ها با توجه به کارایی که دارند. به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. ایمپلنت دندانی معمولی، ایمپلنت‌های پل ثابت، ایمپلنت استقرار دندان مصنوعی و ایمپلنت‌های موقت.

بهترین ایمپلنت ساخت کدام کشور است؟

 

  • ایمپلنت‌های دندانی معمولی: این نوع ایمپلنت‌ها برای استقرار یک تاج در استخوان فک کاشته می‌شود. بیشتر ایمپلنت‌ها ی انجام شده توسط پزشکان به این صورت است و معمولا رایج‌ترین نوع کاشت ایمپلنت می‌باشد.
  • ایمپلنت‌های پل ثابت: اگر چند دندان را از دست داده باشید. ممکن است برای نصب ایمپلنت نیاز به پل داشته باشید. معمولا در این روش ایمپلنت‌ها وظیفه‌ی حمایت و پشتیبانی از پل را دارند.
  • ایمپلنت‌های دندان مصنوعی: اگر نیاز به نصب دندان مصنوعی داشته باشید می‌تواند از ایمپلنت به عنوان پایه‌ی نگه دارنده استفاده نمایید. به این ترتیب دیگر نیاز به خارج نمودن دندان و یا شست وشوی دندان نخواهید داشت و دندان‌هایی شبیه به دندان قبلی خود و چه بسا زیباتر به دست خواهید آورد. معمولا فرآیند نصب این دندان‌ها با کاشت چهار ایمپلنت در فک صورت می‌گیرد.
  • ایمپنت‌های موقت: این نوع از ایمپلنت‌ها قبل از نصب ایمپلنت اصلی استفاده می‌شود و معمولا برای حفظ زیبایی بیمار تا قبل از نصب ایمپلنت دائمی صورت می‌گیرد.
 

انواع ایمپلنت دندان از نظر اندازه

 

  ایمپلنت‌ها با توجه به کاربرد و محل استفاده، شرایط بیمار و نوع دندان در سایز‌های مختلف ساخته می‌شوند. معمولا ایمپلنت‌های دندانی از نظر اندازه به ایمنت‌های معمولی و مینی ایمپلنت‌ها تقسیم می‌شود.

ایمپلنت‌های معمولی: این نوع ایمپلنت‌های دارای سایز بزرگ هستند و به صورت رایج توسط دندان پزشکان مورد استفاده قرار می‌گیرند. ایمپلنت های معمولی برای یک تاج در فک کاشته می شود.

مینی ایمپلنت ها: این نوع از ایمپلنت‌ها از نظر سایز از ایمپلنت‌های معمولی کوچک­تر هستند و گاها ضخامت آن به اندازه‌ی یک خلال دندان است. از این نوع ایمپلنت‌ها در قسمت‌هایی که فضا برای ایمپلنت‌های معمولی کم است؛ استفاده می‌شود. هم چنین این ایمپلنت‌ها در جراحی‌ها دوران نقاهت کمتر و کوتاه­تری را دارد.

هر آنچه که باید در مورد ایمپلنت در سالمندان بدانید.

ایمپلنت­ها به طور قطع دنیای جدیدی را به روی بشریت گشود و توانست گامی بزرگ در بهبود دندان­های آسیب دیده بیماران بردارد. لبخند زیباتر، دوام بالا و نصب آسان از جمله مزیت­های کاشت ایمپلنت دندان است. پس اگر دندان­های آسیب­دیده دارید. بهتر است وقت را تلف نکنید و برای کاشت ایمپلنت اقدام نمایید. تا علاوه بر زیبایی به سلامت دهان و دندان­های دیگر خود نیز کمک کنید.

 

جمع‌بندی کلی

 

 ایمپلنت یک روش درمانی بسیار مطمئن برای جایگزینی دندان آسیب دیده است. ایمپلنت‌ها از نظر اندازه، کارایی، زمان کاشت، مواد سازنده و نوع کاشت به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. این تنوع سبب می‌شود تا ایمپلنت‌ها بتوانند در هر شرایطی به آسانی برای بیمار نصب شوند.

ایمپلنت‌های فوری می‌تواند در یک روز برای شما کاشته شود. پس نیازی نیست. مدت زمانی طولانی برای نصب ایمپلنت انتظار بکشید. مینی ایمپلنت‌ها برای دندان‌هایی که فضای کافی ندارند؛ یک راهکار مطمئن است. پس اصلا نگران نباشید. ایمپلنت را در هرشرایطی می‌توان برای شما نصب نمود.

 

دکتر موفق فولادگر
دکتر موفق فولادگر
دکتر موفق فولادگر عضو سازمان رسمی نظام پزشکی کشور، عضو انجمن دندانپزشکان ایران، رتبه پنجم آزمون جامع دندانپزشکی کشور سال ۱۳۷۱، دارای گواهینامه جراحی ایمپلنت Astra کشور سوئد، دارای گواهینامه جراحی ایمپلنت Zimmer کشور آمریکا، دارای گواهینامه جراحی ایمپلنت Horisons آمریکا و دارای تجربه ۲۵ سال درمان بالینی در ایران و خارج از کشور هستند. [طرف قرارداد با بانک سامان و بانک تجارت] 🏥 آدرس مطب : سعادت آباد ، میدان کاج ، ابتدای خیابان بهزاد ، ساختمان ارس ، پلاک۴ ، طبقه۴ 📞 شماره تماس مطب : ۰۲۱۲۲۰۸۹۰۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *